Kogelwerendglas

Een zeer bijzondere toepassing van glas is te vinden in tal van situaties en omgevingen waar de veiligheid van mensen voorop staat. Er is dan sprake van veiligheidsglas met kogelwerende eigenschappen. Kogelwerendglas of kogelbestendigglas, bestaat uit meerdere lagen glas die ieder weer van elkaar gescheiden worden door een folie van transparante kunststof die bestaat uit polyvinylbutyral (PVB). Dit type glas kan nog uitgebreid worden met een kunststoffen polycarbonaat (PC) buitenlaag.

Door deze combinaties van glas en kunststoffen ontstaat een zeer hard en feitelijk ondoordringbaar scherm dat, afhankelijk van de klasse waarin het glas valt, in staat is de meeste kalibers munitie tegen te houden. Door de verschillende dikten van het kogelbestendige glas is het glas ook in meer of mindere mate geluiddempend en houdt het de meeste vormen van UV-straling tegen.

Het kogelwerendglas met PVB is dikker en daardoor ook zwaarder dan het kogelwerendglas dat is opgebouwd met PC. De PC variant is echter veel vatbaarder voor beschadigingen aan de PC-zijde en een stuk duurder in kostprijs.

Omdat er hier sprake is van een zeer bijzondere toepassing van glas met een hoog afbreukrisico, is het erg belangrijk om een goed advies te krijgen van kogelwerendglas specialisten en eventuele opdrachten voor toepassing van kogelbestendigglas bij voorkeur uit te laten voeren door kogelwerendglas deskundigen/vakmensen.

Veiligheid is zeer belangrijk, dat weet de gecertificeerde glaszetter van de erkende glashandel maar al te goed.

ISO Gecertificeerd! en wij mogen ook het Politie Keurmerk Veilig Wonen voeren!