Glas in lood

Tegenwoordig is het goed mogelijk om grote ramen van glas te maken, maar vroeger had men daar de technieken nog niet voor. Grote glazen ramen kon men toen alleen maken door deze op te bouwen uit meerdere stukken glas. De stukken glas verbond men met elkaar door middel van een loden strip.

Al snel ontdekte men dat het hierdoor ook mogelijk was om bijvoorbeeld afbeeldingen in een raam te maken wanneer het raam werd opgebouwd met loden figuren en vormen die men dan kon opvullen met stukjes glas. Door bovendien gebruik te maken van verschillende gekleurde stukjes glas ontstonden prachtige glas in lood ramen.

Tegenwoordig heeft men wel technieken om grote glazen ramen uit een stuk te maken, maar toch kan de behoefte bestaan om een glas in lood raam te laten maken. En door de huidige glastechnieken is het ook nog eens goed mogelijk om de vroegere nadelen van glas in lood ramen (tochtig, slechte isolatie, lekkage gevoelig), te voorkomen.

Zo kan een glas in lood raam tegenwoordig heel goed ook isolerend, tocht- en lekkagevrij gemaakt worden. Onze glas in lood specialist heeft hiervoor meerdere oplossingen, afhankelijk van hoe en waar een glas in lood raam geplaatst gaat worden. Door de vele glassoorten en technieken zijn de variaties oneindig! Het is voor ons zelfs mogelijk om een glas in lood raam met uw eigen ontwerp te maken!

 

bel voor een vrijblijvend advies en meer info  085-7603060